Kaikenlaista (nykyhetken tarinoita)





Kesä on ollut melko vauhdikas. Uusien juttujen oppimista päiväduunissa, muutto viileämpään asuntoon, sekalaisia yrityshommia ja elokuun alusta lisää uusia duuneja. 

En valita vauhdikkuudesta. Heinä-elokuun torstait sain tehdä Salon Iltatoreja, yhdessä mainion Salon Iltatori ry:n porukan kanssa. Samalla tutustuen tähän porukkaan pikkuhiljaa. Arvostan luottamuksen syntymistä puolin ja toisin. Arvostan typeriä juttuja WhatsApp -ketjuissa. Arvostan juttujen lähtemistä räpylästä. Arvostan yhteisiä kahvihetkiä. Arvostan yhteistä tulevaisuuden suunnittelua tapahtumien osalta. 


Iltatoreilla toimin turvallisuuspäällikkönä ja yhteistyössä tuottaja Villen kanssa tehtiin kaikenlaisia käytännön juttuja siivoamisesta artistien pitsojen tilaamiseen saakka. Toki mulle kuului myös turvallisuuteen liittyvät asiat, mutta ne oli suurelta osin tehty jo ennen tapahtumaa. 


Muutto sujui hiukan osissa, mutta vauhdikkaasti sitten kun kaikki alkoi tapahtua. Edellisessä asunnossa oli ihan liian kuuma, varsinkin pienille jäniksille. Ja alkoi se itseäkin ärsyttää, kun mittari näytti +28°C jatkuvasti. Päivisin ja öisin. Vastaavasti asunto oli viime talvena kuin jääkaappi. Vetoinen ja kylmä. Oli aika vaihtaa takaisin korkeammalle asumaan. Asunto löytyi sattumalta ja mukavaksi sopimuksen tekemisen yms tekee se, että asunnon omistaja on myös yrittäjä. Tuntui jotenkin turvalliselta vuokrata asunto häneltä, kun moni muukin tuntee vuokranantajan ja tietää hyvämaineiseksi. 


Kattohuoneistossa on ihmisen ja jänisten hyvä olla. Jänikset ovat varsin tyytyväisiä ja nauttivat viileydestä, sekä siitä etteivät petoeläimet (kuten ketut ja vieraat ihmiset) kävele parvekkeen alta liian läheltä. Kettuja ei ole näkynyt vielä ollenkaan. Naakkoja sitäkin enemmän. Mopoista ja autoista pienet jänikset eivät välitä ollenkaan. Eivätkä häiriinny mistään normaalin elämisen äänistä. Pienet, rohkeat ja onnelliset jänikset ❤️ 


          Pienet jänikset aamupäiväunilla.


Elokuu


Aloitin paikallisen yrittäjäyhdistyksen tiedottaja-assistenttina muiden duunien ohella. Kyllähän mä oon tiedotteita kirjoittanut ja tiedottamiseen liittyviä duuneja tehnyt, mutta ne kirjautumiset sinne, tänne ja tonne… ja uudet järjestelmät. Onneksi looginen ajattelu ja järjestelmällisesti toimiminen on ehdottomasti yksi mun vahvuuksista. Bonuksena osaan lukea ohjeita. Näiden avulla selvisin, alkukankeuksista huolimatta. Ja aina voi kysyä neuvoja ja apuja. Olen kysynyt ja saanut neuvoja sekä apua. 


Mielenkiintoista duunia ja saa tehdä sitä mitä parhaiten osaa eli olla ihmisten kanssa tekemisissä. Ja järjestää kaikenlaisia tapahtumia, kuten nyt yrittäjäviikolla coctailtilaisuuden ja muuta pientä. 


Päiväduunit hankkeessa sujuu mukavasti, niinä päivinä kun olen ollut siellä tekemässä töitä. Kiitokset päivätyönantajalle joustavuudesta ja kaiken tämän silpun mahdollistamisesta. Olen täysin varma siitä, että tämä tapa tehdä töitä on se oikea tapa mulle. Ei kahta samanlaista päivää ja osa duuneista täysin omaan piikkiin eli on täydellinen vapaus päättää mihin aikaan tekee tai on tekemättä. Eli teen töitä myöhään illalla ja öisin. 


Syksy


Syksy on alkamassa ja mun syksyyn kuuluu muun muassa kuntosalitreenien aloittaminen. Lihaskunnon ylläpitämisen ja parantamisen vuoksi. Olen tyytyväinen, jos saan itseni sinne kerran viikossa. Se olis paljon se. Jotain pitää tehdä, jotta jaksaa ja voi vielä paremmin. Ruokavalio, siis se että syön tarpeeksi, alkaa olla taas kunnossa. PT teki hyvän ja maistuvan ohjelman mulle ruuasta ja ymmärtää myös sen, että en ole salilla käyvää tyyppiä. Mut kokeillaan. Paitsi mäkihyppyä. 


Tänään

Lähden lenkille ja katsomaan Talmu-Hellan näyttelyä Salon Elektroniikkamuseoon, koska on Varsinais-Suomen museopäivä. 


Talmu-Hella liittyy vahvasti turvallisuusasioihin ja on pala paikallista historiaa. Mukava yhdistelmä. 


-Muista heijastin, illat ja yöt ovat jo pimeitä- 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkä pääsiäisblogi eli miten rintasyövän esiaste löytyi ja mitä sitten tapahtui - missä mennään nyt?

Elämäni (ehkä) omituisin puol vuotta

Varpunen jouluaamuna ja muita lintuja