Hyvä vuosi 2021

Hyvä vuosi 2021 

Marras- ja joulukuu hävisivät jonnekin. Marraskuisen tiistain pimeyteen ja sateeseen. Joulukuu hävisi jouluun. Luulisin. 

Viime vuosi oli hyvä. Erittäin hyvä. Keväällä paluu hankehommiin, kesällä Iltatoreja ja syksyllä messujen tekemistä. Lisäksi tiedotushommia yrittäjille ja paljon tapahtumia. Huom! Syksyllä rajoitukset eivät estäneet tapahtumien tekemistä. Tätä kirjoittaessa taas estävät ja siitä syystä messut peruuntuivat vuodelta 2022.

Alkuvuosi 2021 meni suunnitellessa kaikenlaista ja nauttiessa aikatauluttomuudesta. Keväällä säännöllisemmät aikataulut palasivat hankehommien mukana. 

Kesällä muutettiin jänisten kanssa jälleen kattohuoneistoon ja ollaan oltu tyytyväisiä sijaintiin sekä asuntoon. Jänikset ovat tyytyväisiä kun ei olla maanpinnan tasolla ja kaikki omituiset sekä pelottavatkin jutut, kuten ihmiset, ovat alapuolella.

Naakat joskus aiheuttavat hiukan ohjelmaa, koska niitä on täällä todella paljon. Siis todella paljon. Hitchcockin linnut on lievä ilmaisu naakkojen määrälle. Toki jo kesän aikana opittiin naakkojen aikataulu ja näin pystytään välttämään suurin säntäily kun naakat palaavat iltaisin kotiin eli katolle istuskelemaan. Tarkkoja otuksia ovat - naakat. 

Heinä- elokuiden torstait vietin torilla. Musiikkia kuunnellen (oikeasti en kuullut yhtään kokonaista keikkaa) ja Iltatori-tapahtumia tehden. Oli erittäin hyvä porukka tekemässä ja tekeminen oli helppoa. Kelikin suosi - no, ainakin melkein koko kesän. 

Kesän jälkeen syksy ja hiljentynyt tori. Reissu Lappiin ja takaisin. Paluu suoraan markkinoille aivan täpötäydelle torille. Metrilakujen väliin. Pidin kovasti markkinoista, valoista ja äänistä. Maailmanpyörä olisi voinut jäädä torille. En sinne menisi kyytiin, mutta se näytti kivalta. 


Talvinen tori on vielä hiljaisempi kuin syksyinen tori, vaikka useimmiten tuntuukin ettei tori ja kaupunki koskaan nuku. Aina joku tallustelee torin poikki. Tuoreessa lumessa jäljet näkyy hyvin. 

Torin lisäksi vuoteen 2021 liittyi paljon uusia tuttavuuksia ja uusia opittuja asioita. Paljon uusia opittuja asioita. Mainioita kohtaamisia. Ihmisiä, joiden suurimman osan nimet jopa muistan. Hämmentää itseänikin et pystyn muistamaan noin paljon uusia ihmisiä. Muistamista toki helpottaa varmaan se, että ne ihmiset liittyvät johonkin itselle tärkeään asiaan ja siksi jäävät mieleen helpommin. 

Olen saanut tehdä töitä, tutustua ja ystävystyä ihan huipputyyppien kanssa. Ammattilaisten kanssa. Välillä on naurettu, välillä itketty, välillä kirottu kaikki eläväiset maanrakoon, jännitetty yhdessä mitä lukee seuraavassa rajoitustiedotteessa tai millaista säätä on luvattu, seurattu tuleeko ukkonen kirkon mäen yli vaiko ei. Ei muuten tullut kertaakaan kesän aikana. Naakkojen kanssa neuvoteltiin myös tori-iltoina ja taitaa olla edelleen niin et ne jotenkin johtaa neuvotteluja määräenemmistön vuoksi. 

Tästä on hyvä jatkaa Iltatorien, tiedotuksen, yrittäjien tapahtumien ja messujen tai ties vaikka maailmannäyttelyn tekemisen kanssa  

Kahvia ja kanaleipiä odotellessa ehtii kertomaan vielä monta tarinaa menneestä ja nykyisestä. 

Take care,

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkä pääsiäisblogi eli miten rintasyövän esiaste löytyi ja mitä sitten tapahtui - missä mennään nyt?

Elämäni (ehkä) omituisin puol vuotta

Varpunen jouluaamuna ja muita lintuja