Muistoja pääsiäisestä

Piti oikein miettiä et mitä muistoja pääsiäisestä on jäänyt muistiin. Ei siis kovin kummoisia tapahtumia, koska ei oo jäänyt mieleen. 

Jotenkin näihin muistoihin liittyy kuolema, eikä se pääsiäisen perinteinen, vaan sellainen kuolema joka on koskettanut henkilökohtaisesti.


Facebook kun muistuttaa aina ja kaikesta, niin siellä lukee et eilen kiirastorstaina oli hyvän ystävän hautajaiset. Pieni poika jäi ilman äitiä ja mies ilman vaimoa. Hautajaispäivänä ei ollu kiirastorstai, mut kyllä se helvetilliseltä kiirastulelta tuntui olla siellä. Monta vuotta jo aikaa. 


Vielä kauempaa historiasta muistan pitkäperjantain, jolloin yksi silloisen perheen jäsen tuli töistä kotiin ja oli tosi hiljaa. Söi, meni olohuoneeseen ja avasi telkkarin. Otti lehden ja muka luki sitä. Ei noista mistään tekemisistä oikein mitään tullut. Sellainen tyhjä katse, tiedätte kyllä kun ihminen katsoo johonkin kaukaisuuteen näkemättä mitään, oli enemmänkin se olotila. Tätä jatkui jonkun aikaa. Juteltiin jostain. Ja sit tuli kyyneleet. 


Jollain oli ollu liikenteessä turhan kiire ja auto lähtenyt ohitustilanteessa heittelehtimään ja siitä vastaantulijan nokkaan. Ohittaja kuoli tapahtumapaikalla. Siihen sit kertynyt jonoa onnettomuuspaikalle ja kaikki viranomaiset jo paikalla. Autojonossa olleesta autosta tullut mies siihen räyhäämään et pitää päästä jatkamaan matkaa. Ei kuunnellut selityksiä vaan oli jatkanut meuhaamistaan. Mikään puhe ei mennyt perille, koska kiire. 


Mies hiljeni siinä vaiheessa kun tämä perheenjäsen sanoi et katoppa mikä tuolta tulee. Ruumisauto ajoi paikalle. 



Sit on iloisempi, lähinnä hysteerinen, muisto kiirastorstaista töissä. Oltiin Jussin, mun työkaverin, kanssa töissä. Täysin hiljainen päivä. Ei ketään missään. Luultiin et tie on katkaistu tai asetettu joku ulkonaliikkumiskielto, koska ei todella ketään missään. 

No eihan me tekemättömiksi jääty, vaan alettiin askarrella pääsiäiseläintä. Tarvikkeita kaapista ja toimeen.

Tarvikkeina kärpäslätkä, tennispalloja, teippiä, paljon teippiä, sulkia ja irtosilmiä. 

Voitte vaan kuvitella miten hieno pääsiäiseläin noista tarvikkeista tulee. Ihan superhieno! Maailman paras pääsiäiseläin. Sääli ettei siitä ole kuvaa. 


Take care, be safe - myös pääsiäisenä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkä pääsiäisblogi eli miten rintasyövän esiaste löytyi ja mitä sitten tapahtui - missä mennään nyt?

Varpunen jouluaamuna ja muita lintuja

Minä ja mun joulu eli Joululaulujen linnut vol 2